.שמעתי מערן על
מינשר , ביצפר גבוה לאמנות ומרכז תרבותי- כך הסתבר לי מהאתר. ומערן הבנתי שמורים ותלמידים רבים מקאמרה אובסקורה, לאחר פירוקה, עברו לשםהאתר נראה לי מרשים ומרושם ראשוני די קינאתי במי שלומד שם, אחותי שלומדת עכשיו תאטרון וקולנוע באוניברסיטת תל-אביב ורוצה ללמוד כתיבה יוצרת שנה הבאה- נראה לי שזה מקום שיתאים לה יותר.
אני לא חושבת שאוניבסיטת תל אביב היא מרכז תרבותי. יש שם הרבה אינדיבידואליזציה וניכור, למרות שבכל זאת כיףאולי אני טועה, אבל בכל מקרה, מינשר נראה לי מקום יותר פרקטי מאוניברסיטת תל-אביב ומקום שאפשר להשיג בו יותר מקצועית אולי, אם מעוניין להיות בתחומי האמנות, היצירה והחברה. אבל אני אשאל את אלו ממכרי שלמדו קולנוע בתל אביב וייתכן שיחלקו עלי.
כשראיתי את האתר נזכרתי שפעם שקלתי את האפשרות להיות מעצבת גרפית וניסיתי להתקבל לתואר בתקשורת חזותית בבצלאל, ולא הלך. אבל יצא לי ללמוד רישום אקדמי בזכות זה לפחות וזה כישור שאני שמחה שיש לי עכשיו.
לעומת זאת התקבלתי לספרות וסוציולוגיה, ושקלתי גם פילוסופיה או פסיכולוגיה. והלכתי בסוף על ספרות אנגלית וסוציולוגיה. כי רציתי בין היתר להיות סופרת והיה נראה לי שזו דרך לשפר את האנגלית (שהיא שפה יותר בינלאומית מאשר עברית ולכן קהל הקוראים הפוטנציאלי גדול ומגוון יותר) תוך כדי למידת ספרות "גבוהה" של התרבות המערבית, ומבחינת סוציולוגיה, פשוט רציתי ללמוד אנתרופולוגיה כי חשבתי שזה המדע על המין האנושי ורציתי לדעת כמה שיותר על המין הזהובארץ אנתרופולוגיה זה לא תחום מפותח למדי, כנראה זה קשור להיסטוריה הקולוניאלית, ומחוסר תקציב סוציולוגיה ואנתרופולוגיה בארץ מאוחדים למחלקה אחת. כשהייתי קוראת ספרי מופת תמיד התפעלתי מהידע וההבנה של הסופר לגבי החברה שהוא או היא נמצאים בה... ורציתי להשיג את הידע הזה. פסיכולוגיה נראה היה לי כמשהו יותר על הפרט ופחות על היסטוריה וחברה ותרבות, אני לא יודעת עד כמה זה נכון, אבל זה לא משך אותי. וגם חשבתי שפסיכולוגיה מתמקד בבעיות של תפקוד נפשי ובבעיות של פרטים, ואותי יותר עניין הנושא של ההיסטוריה האנושית, והקשר בין ביולוגיה לבני האדם וטכנולוגיה ותרבות וקפיטליזם וכו. כי אם אלוהים לא ברא את העולם ואת היצורים שבתוכו, אז מה בעצם הלך שם, ומה הקשר בין ה"טבע" לבין בני האדם....טוב, ואז לומדים באוניבסיטה ש"טבע" זה בעצם קונספט שמובנה תרבותית. שאין הפרדה של ממש בין מה שהוא טבע ומה שהוא לא... הדברים הרבה יותר מורכבים.
כשלא התקבלתי לבצלאל אז התאכזבתי, אבל בפנים איפשהו הרגשתי שזה לא היה באמת בשבילי כי אם לעצב זה אומר להתעסק בעיקר עם צבעים, צורות, שטח, קומפוזיציה, וליצור אסטטיקה שימושית, אז זה מאוד כייפי לדעתי ומעניין ומרגש, אבל אני לא חושבת שזה היה מספק את השאלות שבערו בי בנושאים של הבנת הקיום, החברה, האנושות וכולי. מצד שני זה ברור שאמנות היא מקום לחקור את הדברים הללו.....
אבל אני לא יודעת אם עיצוב פרקטי גם. עכשיו, אחרי כמעט חמש שנים של ספרות, פילוסופיה ומדעי החברה... לחשוב על זה שמישהו אשכרה יכול להתעסק עם ליצור דברים יפים ושימושיים ועם צבע ! לא בשחור לבן, ושבני אדם אחרים אשכרה יכולים להבין ולהנות מהם, אהמ, בניגוד לעבודות הרבות שיצא לי לכתוב- אז כן, זה מעורר בי קנאה.
לעבוד בצוותים וליצור פרוייקטים אמנותיים ותקשורתיים ביחד או לבד, יכול להיות מאוד קשה, ואולי לפעמים מתסכל, אבל יש בזה משהו הרבה יותר מרענן נפשית ורוחנית ובעיקר חברתית, כך נראה לי, מאשר לשבת שעות לבד ולקרוא מאמרים שתורגמו מגרמנית מלפני כמה מאות ואחכ לכתוב עליהם דברים שכמעט אף אחד לא יקרא אף פעם.
זה רק צד אחד של המטבע. זה לא כל הסיפור. אבל זה מתאר את מה שהרגשתי כשראיתי את האתר של מינשר והדרך שלא the road not taken לקחתי- אבל כמו בשיר של פרוסט, אני בתכלס לקחתי את הדרך שלי, והאמנתי, ואולי אני עדיין צריכה להאמין, שחשוב לי לפתח את ההבנה שלי על העולם מהמקום הזה. עכשיו כנראה הגיע הזמן לפתח את ההבנה הצבעונית יותר, הרועשת יותר, וזו שבה מלכלכים קצת יותר את הידיים.