קראתי כאן שהפריחה בתעשיית ההייטק בארץ רק הולכת וגדלה והשוק מחפש עוד עובדים. ואח"כ קראתי כתבה אחרת באותו אתר, שמדברת על הצורך הגדל גם בעובדי "צווארון כחול" בתחום הבניין, טיהור פסולת ושפכים, תיקוני מזגנים, מעליות ורכבות, וגם נגרים.
חשבתי לי מה הקשר בין השניים, והקשר בין המגזר הערבי והעובדים הזרים והעבודות הללו? מי נמצא במעמד של ההיי-טק ומי לא? ואיזה עוד תעשיות פורחות בארץ? אני יכולה לחשוב על כמה כמו אולי התעשייה הצבאית והרפואית. התקשורת זו גם תעשייה פורחת בארץ אבל היא מכוונת כלפי פנים.
בעל חברה עצמאית גדולה לשיווק ויחצנות בניו יורק, האדם שאחראי על קמפיין tickle me Elmo בארה"ב, נתן לי איזו עצה שלשום שאני אמסור כנראה לאלו מבני עמי שעוסקים בהייטק, או שאולי הוא פשוט אמר לי את זה כי זה כל מה שהמלה ישראל הביאה לו לראש חוץ מפיגועים-הוא אמר ,בקיצור, שהוא סבור שאין להייטק הישראלי פלטפורמה טובה של יחסי ציבור בארהב ושזה פיספוס, בעיקר לנוכח העובדה שישראלים לא יוצאים טוב כשהם מתקשרים עם תרבויות הנימוס הגבוה/או ההדחקה. אכן, ישנם הבדלי תרבויות, ויש קורסים לאנשי עסקים כיצד להתמודד עם הפער הזה.
הוא נתן לי דוגמה שהתקשרו אליו מחברה ישראלית בשם קומפי (מכירים?) שעושה טכנולוגיה לילדים, והגישה של מי שדיבר איתו היתה מאוד ישירה, בצורה שלא ישבה לו טוב. כי התרבות של ישראלים, כפי שהרבה אמריקאים מרגישים אותה היא מאוד ישירה ואגרסיבית וזה לא מוצא חן בעינהם בדרכ.
מסקנה- אם באמת אין פלטפורמה טובה של יחצנות בארהב להייטק הפורח בארץ אז זה פוטנציאל יזמות לפתח את זה או להציע שירותים שמציעים יחצנות כזו. יש יתרון כאן למי שמבין איך אמריקאים רוצים שידברו איתם (ראו: כאלו הם צמר-גפן) ויכול ליצור קשר בין היצרנים בישראל והצרכנים או יצרנים אחרים בארהב.
והנה כתבה באותו נושא על סינים.
ציטוט:
"מכון הייצוא פתח קורס חדש ליזמים ישראלים הרוצים לפרוץ אל הענק הסיני. בקורס לומדים לא רק על המצב בשוק הסיני אלא גם על הקודים התרבותיים, גינוני הנימוס הנדרשים, מה מותר ומה אסור להגיד, וכמה חשובה שפת הגוף. "הסינים אינם סלחניים לטעויות", אומרת מדריכת הקורס, "הם רבים יותר, אז אנחנו צריכים לקבל את הכללים שלהם"
אני לא יודעת מה איתכם, אבל אני כבר אמרתי לאח שלי שהוא צריך ללמוד סינית, בגלל שהוא צעיר יותר יש לו יתרון. הוא התחיל ללמוד עם תוכנה שהוא אומר שהיא די טובה אז אני אשים לזה קישור אח"כ או משהו. אם מישהו רוצה.
תגובה 1:
נכון שאין פלטפורמה לשיווק יחסי מיבור בארצות אחרות אבל זה רק אומר שאנשי מקצוע טובים - הם עדיין ללא תחליף.
וכדי להגיע אליהם צריך להשקיע ולחפש טוב טוב.
וזה תהליך- לא פחות- שצריך להשקיע בו
איך תבחרו משרד יחסי ציבור
הוסף רשומת תגובה